Manji CLS stiže 2014.

MERCEDES namjerava do 2014. tržištu ponuditi manju izvedbu modela CLS. Riječ je o coupeu s četvorim vratima koji će se smjestiti ispod Coupea C klase te izgledom biti inspiriran konceptnim modelom F800 s prošlogodišnjeg ženevskog auto salona. Također, valja reći i kako će mu dio motorizacije biti francuskog podrijetla.

Ovaj će model biti najmanja kupevoska limuzina koju će Mercedes ponuditi kupcima, a temeljit će se na novoj MFA platformi s pogonom na prednje kotače, koju će koristiti i modeli sljedeće generacije A i B klase.

Za sada nema službenih potvrda o motorizaciji ovog automobila, no suradnja između Daimlera i Renaulta bi trebala rezultirati dijeljenjem motora manjeg obujma. Tako bi se u ovom Mercedesu lako mogli naći Renaultovi turbobenzinci obujma 1,4 i 1,8 litara, kao dizelaš manje zapremine. U ponudi bi trebali biti i Mercedesovi 2,0-litreni benzinski te 2,2-litreni dizelski motori.

S ovim će motorima biti upareni 6-stupanjski ručni te 7-stupanjski mjenjači s dvije spojke. MFA platforma je razvijena i kako bi jednog dana mogla podržati alternativne pogone, pa tako valja očekivati i hibridnu inačicu.

Dolazak modela na tržište se očekuje tijekom 2014, a glavna ideja je privući mlađe kupce brandu. To će se učiniti atraktivnijim dizajnom i pristupačnijom cijenom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara