Mazda1 stiže u Pariz

MAZDA je odlučila konačno primijeniti dizajnerski izraz predstavljen proteklih mjeseci kroz nekoliko atraktivnih studija.

Već u Parizu na tamošnjem salonu automobila Mazda planira predstaviti prvi model stilski nošen studijama kao što su Taiki, Ryuga, Hakaze i Furai. Bit će to Mazda1, novi ulazni model tvrtke i ujedno novitet u sve popularnijem segmentu mikroautomobila. Neslužbene informacije govore kako će budući model estetski biti potaknut Nagarinim DNA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostali modeli trebali bi na cestama biti već 2010. godine uključujući i novu Mazdu 3. Dobra naznaka onog što nas čeka bit će moskovski salon gdje će Mazda premijerno prikazati studiju kompaktnog crossovera tehnološki temeljenu na Fordovoj Kugi i prvenstveno namijenjenoj Rusima. Mazda svoj globalni proboj planira upravo kroz rusko tržište za koje se pretpostavlja da će vrlo skoro nadjačati čak i njemačko, danas najjače europsko tržište. U sklopu plana osvajanja Rusije Mazda će otvoriti zastupstva u svim ruskim gradovima s više od 500.000 stanovnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara