Mini Clubman s ALL4 pogonom

Mini Clubman s ALL4 pogonom

 Foto: Mini

SVJEŽE lansiran Mini Clubman u novu godinu je ušao s proširenom ponudom -  s novim pogonom na sve kotače. 
 
ALL4 oznaka u Mini svijetu donosi prvi puta u povijesti ove marke pogon na sve kotače u tzv. C segment. Pogon je preuzet sa modela Countryman, te nakon prilagodbe novom okruženju prebačen u dvije postojeće izvedbe. Konkretno, radi se o sportskom Cooper S izdanju, te dizelskom SD. 
 
 
 
U slučaju Coopera kao i do sada pokretačku snagu daje 2.0 TwinPower turbo benzinac sa 141 kW/182 KS i 300 Nm. Sada postiže 100 km/h za okruglih 7 sekundi, odnosno 0,1 s brže ako govorimo o automatskom Steptronic mjenjaču sa osam stupnjeva prijenosa. Maksimalna brzina je u oba slučaja 225 km/h, a potrošnja na razini od 7 l/100 km.
 
Još zanimljiviji je dizelaš. Sa 140 kW/190 KS i 400 Nm i prije spomenutim automatskim mjenjačem hvata 100 km/h za 7,2 sekundi i postiže 222 km/h, a prosječna deklarirana potrošnja je 4.9 l/100 km. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
 
Novi pogon donosi i bogatiju opremu, pa će tako ALL4 izdanje biti serijski isporučivano sa navigacijskim sustavom, ali i pomodnim Excitement paketom u sklopu kojeg je projekcija loga marke na podlogu iz izvora integriranog u retrovizor na vozačevoj strani. Zanimljivo, ali potpuno beskorisno. 
 
Mini Clubman ALL4, ili Mini koji više nije gotovo po ničemu Mini (dugačak je 425 cm) u Njemačkoj starta cijenom od 29.500 EUR za Cooper S izvedbu, odnosno od 33.500 za dizelski SD. 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara