Mini izazvao Porsche na okršaj

U pravom "David protiv Golijata" stilu Mini USA se odlučio na jedan po svemu sudeći pametni marketinški potez - izazvati Porsche na utrku. Minijev bi adut u toj borbi bio Cooper S, a Porscheov 911 Carrera S. Smiješno, ili možda ipak ne?

Za sada na Mini USA stranicama društvene mreže Facebook nije otkrivena lokacija već samo vrijeme u kojemu Porsche ima odgovoriti na bačenu rukavicu. Na istim stranicama Mini prikuplja potpise za svoju e-peticiju kojom namjeravaju povećati svoj "pritisak" na Porsche.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački se proizvođač pak najvjerojatnije neće odazvati ovom pozivu, kao što to nije činio niti s ranijim sličnim pokušajima proizvođača koji su na sličan način pokušali graditi svoj imidž preko leđa jednog od najpoznatijih i najpopularnijih proizvođača sportskih automobila. Naime, Porsche jednostavno nema što dobiti u cijeloj priči jer ako pobijedi to su svi očekivali, no ako bude neka zamka, primjerice utrka na malenoj i zavojitoj go-kart stazi, u kojoj može izgubiti onda mu svakako ne treba negativan publicitet.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara