Mini planira manje modele

MINI već duže razmišlja o proširenju ponude uvođenjem novih ulaznih modela i čini se kako je pred donošenjem pozitivne odluke o započinjanju projekta njihovog razvoja. Do sada je pitanje isplativosti takvog projekta bilo upitno, no situacija se u posljednje vrijeme uvelike promijenila.

Razlog leži u BMW-ovom projektu Megacity, odnosno razvoju obitelji malenih gradskih automobila, a s kojima bi Minijevi budući modeli mogli dijeliti veliki broj komponenti, a srezalai bi se i troškovi proizvodnje i razvoja. Tako bi se, prema nekim izvještajima, konceptnoj najavi Minijevog konkurenta Smartu mogli nadati kroz malo više od godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada će produkcijski model stići na tržište još uvijek nije poznato, no BMW-ov prvi model iz Megacity obitelji se očekuje 2013. i dobra je šansa kako će isti imati prednost pred Minijem. Insajderi javljaju kako će ukupna duljina novog modela biti do 3 m, a donekle bi nam na konačni izgled trebali ukazati Spiritual koncepti iz 1997. Ovi mališani s tri i pet vrata su imali straga smješteni 3-cilindrični motor obujma 0,8 litara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara