Nissan bilježi rekordne rezultate

Nissan bilježi rekordne rezultate

NISSAN Motor CO. je najavio rekordan rezultat od 7.29 milijardi US dolara, što je povećanje od 11.9 % za razdoblje zaključno s 31. ožujkom 2004. g. Operativna marža dosegla je 11.1 % što još jednom potvrđuje mjesto Nissana kao jednog od najrentabilnijih proizvođača automobila na svijetu.

Generalni direktor Carlos Ghosn je isto tako otkrio nove smjernice Nissanova plana za porast vrijednosti, trogodišnji plan koji će se od travnja 2005. g. nastaviti na plan "Nissan 180".

"Nissan nas je uzdigao među najpropulzivnije proizvođače automobilske industrije, a plan Nissan Value-Up tu će poziciju još više učvrstiti. ", izjavio je g. Ghosn.

Ukupni se promet popeo na 65.6 milijardi US dolara što je porast od 8.8 %. Prihod od uloženog kapitala dosegao je rekordnu stopu od 21,3 %.

Tijekom prošlogodišnjeg poreznog razdoblja Nissan je u svijetu prodao 3.057.000 vozila, što je povećanje od 10.4 % ili 287.000 jedinica. Tako je po prvi put u 13 godina premošćena granica od 3 milijuna prodanih vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nissan Value-Up

Cilj novog trogodišnjeg plana tvrtke je trajan rast, snažna rentabilnost i povrat ulaganja. Plan teži ostvarenju godišnje svjetske prodaje od 4.2 milijuna prodanih vozila do kraja 2007, te zadržavanje jedne od najboljih operativnih marži u automobilskoj industriji. Također, u planu stoji da će se zadržati najmanji prihod od 20 % uloženog kapitala.

Nissan Value-Up proširit će prisutnost tvrtke u cijelom svijetu, pa će tako Infiniti biti lansiran kao svjetska luksuzna marka prve klase. Ukupno 28 modela Nissan i Infiniti bit će lansirani na međunarodna tržišta kao odgovor na strategiju snažnog geografskog širenja.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara