Nissan Cube: Neželjena roba u Europi

PREMDA ima odličnu prođu na domaćem japanskom tržištu, maleni Nissan u Europi ostvaruje katastrofalnu prodaju.

Automobili kutijastog oblika već se godinama nude na europskom tržištu, no oni nikako da postignu zapažen rezultat. Nakon relativno neuspješnog plasmana zajedničkog modela Suzukija i Opela (Wagon R/Agila), nezapaženog plasmana Daihatsuove magične kutije, iz Europe će se neslavno povući i Nissan Cube.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjerice, iako se očekivalo kako će Cibe na odabranim tržištima poput Velike Britanije, Italije i Nizozemske doseći godišnju nakladu od bar 2.000 primjeraka, trenutni rezultati su više no poražavajući. Britanci su tako kupili svega 686 automobila, Italiji 251, a u Nizozemskoj tek 107. Popularnosti nisu pomogli ni drastični popusti, poglavito na Otoku gdje je cijena Cubea oborena za čak trećinu, na 10.995 GBP. Nadalje, tijekom ove godine prodano je 733 primjerka modela 370Z i 402 GT-R-a, i to samo u Britaniji. Stoga se očekuje kako će već dogodine Cube biti povučen iz Europe.

S druge strane, Cube u Japanu odlično kotira. Trenutno je aktualna treća generacija modela, a od 1998. godine prodano je ukupno milijun primjeraka. U SAD-u godišnja prodaja iznosi 20.000 primjeraka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara