Nissanov globalni model je nova Micra

Nissanov globalni model je nova Micra

PREMA navodima izvora na priloženim službenim skicama možete vidjeti izgled sljedeće generacije Nissanovog mališana. Dakako radi se o modelu Micra, koji će se za razliku od trenutnog "britanskog", proizvoditi u Indiji, Kini, Tajlandu te na još dvije lokacije u Aziji.

Novu Micru u Nissanu nazivaju globalnim kompaktnim modelom i očekuje se kako će se prodavati u preko 150 država. Upravo stoga će dizajn novog modela biti konvencionalniji od trenutne generacije, no opet dovoljno dinamičan da se suprotstavi uglavnom atraktivnijoj konkurenciji poput Ford Fieste, Opel Corse, Mazde2 i sl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na veliki broj tržišta očekuje se kako će se Micra ipak donekle razlikovati od regije do regije, pa bi europska inačica lako mogla biti i nešto drugačija od ove prikazane na skici. Micra bi na europska tržišta trebala stići krajem sljedeće godine, a i dalje će se raditi o automobilu s prednjim pogonom i sprijeda smještenom motoru. Od motorizacije zasigurno možemo očekivati 1,2-litreni benzinac i 1,5-litreni dizel.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara