Nissanovi noviteti u Frankfurtu

NISSAN će na predstojećem salonu automobila u Frankfurtu europskoj publici predstaviti nekoliko zanimljivih noviteta među kojima se posebno ističe model Note.

Europska premijera monovolumena Note označit će ozbiljniji angažman Nissana na Starom kontinentu. Budući suparnik kompaktnih monovolumena krasi inovativni dizajn i obilje komfora. Kombinacija povećeg međuosovinskog razmaka (2.600 mm) i monovolumenske arhitekture nudi potpuni ugođaj za pet osoba.


Klikom na fotografiju možete vidjeti istu uvećanih dimenzija

Njegove tovarne mogućnosti nisu zanemarive, prtljažnik posjeduje dvostruku podnicu, a tu je još mogućnost uzdužnog pomicanja stražnje klupe i potpunog preklapanja stražnjeg naslona.

Note će se nuditi u četiri motorne izvedbe. Osnovu prodaje činit će dvije 1.5 dCi dizelske inačice s 50 kW/68 KS odnosno 68 kW/86 KS, dok će od benzinaca kupci imati na raspolaganju 1.4 od 65 kW/88 KS i 1.6 snažan 81 kW/110 KS. Potonji motor je potpuno novi proizvod, a biti će dostupan i u dvije najatraktivnije verzije Micre.


Klikom na fotografiju možete vidjeti istu uvećanih dimenzija

Paralelno s novim monovolumenom Nissan konačno predstavlja Micru u C+C odnosno coupe-cabriolet izdanju. Model se može pohvaliti najvećim prtljažnikom (225/457 l) u konkurenciji vozila 2+2 koncepcije i dakako vrlo atraktivnim dizajnom. Micra C+C je u odnosu na klasični pet-vratni model niža 110, te dulja 90 mm. U ponudi će biti dva benzinska motora obujma 1.4 i 1.6 litara.


Klikom na fotografiju možete vidjeti istu uvećanih dimenzija

I ljubitelji gradskih sportaža dolaze na svoje. Micra je dostupna u 160SR izvedbi s 1.6 16V benzinskim motorom koji raspolaže s 81 kW/110 KS i 153 Nm. Sportska Micra postiže 183 km/h maksimalne brzine, a do 100 km/h ubrza u 9,8 sekundi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara