Nova Renault Laguna na putu

U NAREDNE dvije godine Renault će lansirati treću generaciju Lagune, svoje uzdanice u srednjoj klasi, javlja auto-magazin Auto Motor Und Sport.

Nasljednik nedavno obnovljenog modela biti će tehnički srodan budućoj Nissan Primeri čime će značajno biti smanjeni troškovi razvoja, ali i otvoren put šire suradnje dvaju proizvođača okupljenih u koncernu Renault-Nissan.

Nova Laguna definitivno će u svakom smislu pratiti nametnute trendove, ali i pokušati pronaći svoj put. Tako možemo očekivati povećanje broja karoserijskih izvedbi među kojima bi se trebalo naći mjesta i za Lagunu Coupe. Dakle, 2007. godine možemo očekivati povratak Renaultovog coupe-a, kojeg u proizvodnji nije bilo još od Fuega iz 1980-tih.

Što se tiče ponude motora, sasvim je sigurno da će glavni adut biti novi 2.0 dCi dizelski motor u dvije izvedbe snage (150 i 175 KS). Po prvi puta Laguna bi mogla dobiti i V6 dizelsku izvedbu s motorom zapremine tri litre i 210 KS maksimalne snage.

Benzinski motori nastat će sintezom ponude oba proizvođača, a teško je vjerovati da će se spustiti na razinu ispod dvolitrenih izvedbi. Za top model je rezerviran 3.5 V6 motor iz Nissana sa direktnim ubrizgavanjem goriva.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara