Novi Colt u proširenoj ponudi

Novi Colt u proširenoj ponudi

KAO što se i očekivalo Mitsubishi je u Parizu predstavio redizajnirani Colt koji će se na europskom tržištu pojaviti u narednim tjednima.

Već smo ranije zahvaljujući preuranjenim špijunkama mogli vidjeti najznačajnije promjene vizualne prirode. Novo lice automobila usuglašeno je s ostatkom game, prvenstveno novim Lancerom. Ponudu će i dalje činiti dvije izvedbe, s tri i pet vrata, koje se sada međusobno nešto više razlikuju.

Dinamičnija trovratna izvedba dobila je novi dizajn stražnjih svjetala sa zatamnjenim pokrovom, kao i donekle modificirani odbojnik. Vizualne novosti na eksterijeru završavaju novim aluminijskim naplatcima u tamnom finišu, kao sastavnom dijelu sportskog paketa opreme.

Tu dolazimo do najveće novosti. Naime, sportski CZT odlazi u povijest, a zamijenit će ga Mitsubishijevim fanovima dobro poznati Ralliart. Nažalost, to ne znači značajne novosti u pogledu mehanike. 1.5 Turbo sa 150 KS nosi i dalje ulogu stjegonoše u ponudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto vrijedi i s preostala tri motora u ponudi (1.1/75 KS, 1.3/95 KS, 1.5/109 KS), pa se kao jedina novost upisuje "Clear Tec" linija koja uključuje izvedbe s manjom emisijom CO2. U konkretnom slučaju radis e o ugradnji sustava koji smanjuju potrošnju goriva poput regenerativnog kočenja i start&stop upravljanja radom motora.

Popis tehnoloških novosti završava temeljito revidiranim ovjesom, inače jednom od boljki još uvijek aktualnog modela. Napredak je, kako kažu službeni izvori najuočljiviji upravo na Ralliart izvedbi.

I za kraj recimo kako je facelift obuhvatio i kabinu. Colt je u novoj modelskoj godini dobio novu ploču s instrumentima i kontrole ventilacije, dok je upravljač stilski sličan onomu u Lanceru. Naravno, može se detektirati i primjena nešto kvalitetnijih materijala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara