Novi Ford Transit u Hrvatskoj

Novi Ford Transit u Hrvatskoj

FORD Transit je već četiri desetljeća neizostavan ukras gradskih tržnica i jedan od najvjernijijh suputnika europskih obrtnika. Model koji je oduvijek podizao standarde u gospodarskom segmentu u svojoj posljednjoj generaciji donosi niz poboljšanja, a sve s ciljem daljnjeg povećanja komfora i dakako tovarnih mogućnosti.

Novo izdanje najprodavanijeg kombija u Europi djelo je 18-mjesečnog truda Fordovih dizajnera i inženjera. Cilj je bio jedan, a to je prilagoditi se najširem sloju kupaca, kako ponudom motora i varijanti karoserije, tako i u pogledu opreme i konfiguracije sjedala. Osim toga, značajno je poboljšana udobnost u vožnji, i to po pitanju ergonomije.

Nova je i ponuda motora. Šest dizelskih motora, po tri obujma 2,2 litre i 2,4 litre, čine okosnicu nove Transitove obitelji pogonskih agregata. Novi 2,3-litreni Duratec redni četverocilindarski benzinski motor od 145 KS i 200 Nm je dio ponude agregata u novom Ford Transitu. Motor zadovoljava Euro IV normu, a interval izmjene ulja je 20.000 km ili godinu dana.

U novom se Transitu nalazi široka lepeza naprednih elektronskih sigurnosnih sustava, među kojima su ABS, elektronska raspodjela sile kočenja, kontrola trakcije kočenja, elektronski program stabilnosti i sustav smanjenja naginjanja.

Osim mogućnosti izbora pogona Ford je ponudu proširio izvedbom koja je karakteristikama prilagođena gradskim uvjetima. Niže postavljen krov omogućuje pristup podzemnim garažama, dok srednji međuosovinski razmak daje Transitu bolju okretnost. Tu je i specijalna "heavy duty" izvedba prilagođena većim opterećenjima.

Ključni čimbenici za vlasnike novog Transita uključuju:

- Duži vijek trajanja komponenti, u mnogim slučajevima do 400.000 kilometara

- Nova podkonstrukcija instrumentne ploče radi boljeg strukturalnog integriteta

Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Smanjena buka, vibracije

- Izmijenjeni raspored motora radi lakšeg servisiranja i popravaka

- Premazane površine na mjestima posebno sklonim koroziji

- 1800 novih komponenti

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara