Novi Range Rover će biti krajnje radikalan

Novi Range Rover će biti krajnje radikalan

POTPUNO nova, četvrta po redu, generacija legendarnog britanskog terenca donosi dizajnerski zaokret. Iduće jeseni stiže najradikalniji i tehnološki najnapredniji model u povijesti slavne kompanije - novi Range Rover.

Novi Range Rover na tržištu će zamijeniti aktualni model od jeseni 2012. godine, odnosno 11 godina nakon što je treća generacija osmišljena pod kapom BMW-a lansirana. Još uvijek tajni novitet nosi kodnu oznaku L405, a prema dostupnim informacijama uvelike će se oslanjati na Evoque. Bar kad je u pitanju dizajn, jer već kabina donosi drastičan napredak u pogledu dostupnog luksuza i komfora. Neimenovani izvor kažu kako im je cilj postići dojam interijera ekvivalentan onom u Bentleyu. S obzirom da će i cijena bolje opremljenih (i pogonjenih) primjeraka ići lako preko 100.000 eura to se i očekuje. Veće dimenzije i nova platforma s dodatno u kut pomaknutim kotačima rezultiraju povećanjem prostora za putnike, posebno straga gdje se očekuje plus od bar desetak centimetara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tehnološkom smislu novosti su još ozbiljnije. Usprkos daljnjem porastu dimenzija novi Range Rover će biti lakši od prethodnika, prvenstveno zahvaljujući aluminijskoj monocoque šasiji. Prve procjene govore o uštedi i do čak 500 kg.

Raspon dostupnih motora obuhvatit će V6 i V8 dizelaše, kao i V8 benzince uključujući kompresorom potpomognuti top model. Najveća novost ipak bi trebao biti V6 benzinac s prednabijanjem poznat iz Jaguarovog C-X16. To otvara i mogućnost hibridnog pogona s elektromotorom snage do 70 kW i opcijom rada u ZEV električnom modu. Sve u svemu, novi će Range Rover biti ogledni primjerak luksuznog full size terenca današnjice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara