Novi Renault Espace predstavljen u Hrvatskoj

Novi Renault Espace predstavljen u Hrvatskoj
Prošli tjedan na našem tržištu predstavljen je novi Renault Espace. Iznimno kvalitetan i prostran novi Espace dolazi sa Renault Multi-Sense sustavom koji upravlja brojnim tehnologijama automobila. Evidentno je da novi dizajn vuče na smjer kojim je krenuo Captur. Uz to postavke motora, mjenjača, podvozja, udobnosti i ozračja jednako kao i masažna sjedala usklađena su kako bi odgovarala raspoloženju vozača i činile doživljaj vožnje jedinstvenim. 
Novi Espace ima čak pet različitih načina rada a u središtu Multi-Sense sustava nalazi se šasija 4Control (dakle, upravljanje sa 4 kotača) koja je prvi put uparena s elektronički upravljanim amortizerima kako bi se ostvarile živahne vozne osobine ali i sigurnost. 
Ispod poklopca Espace se koristi Renaultovom stručnošću u proizvodnji motora i iskustvom pionira turbopunjača i smanjenja obujma u Formuli 1 - kako bi na izbor ponudio motore smanjena obujma koji snagu prenose putem šestero ili sedmero brzinskog EDC mjenjača s dvije spojke. Posljedično imamo smanjenje potrošnje goriva za 20% te manju masu za 250 kg.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osvrnuli bismo se još na dvije stvari. Prvo, novi Espace nudi 5 različitih sustava rada: Eco, Comfort, Neutral, Sport i Personal. Ovim načinima kombinira se korištenje različitih sustava automobila poput masažnog sjedala, zvuka motora u unutrašnjosti, prilagođavanje instrument ploče, odaziv motora, elektronički nadzor rada amortizera te 4Control sustav.  Dakle, vidljivo je da Espace može varirati od super ekonomičnog automobila do automobila koji će bez obzira na svoj volumen i proporcije imati življi odaziv na papučicu gasa.
Postava motora ograničena je na 1.6 litreni dCi sa 130 ili 160 KS, dok cijena novog Espacea kreće već od 280.000 kn.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara