Novosti u ponudi za Renault Lagunu

Novosti u ponudi za Renault Lagunu

PRVI model koji se okitio najvećom ocjenom za sigurnost, Renault Laguna, uskoro će biti dostupan i u sportskoj GT izvedbi. U ponudu je uvršten i novi dizelski motor i ujedno prvi Renaultov dizelaš koji udovoljava Euro IV normama.

Britanski auto-magazin Auto Express je Lagunu prošle godine proglasio najboljim rabljenim obiteljskim i dizelskim automobilom, te najboljim rabljenim modelom sveukupno, što je samo po sebi dovoljna baza za mirnu budućnost inovativne limuzine. Ipak, u Renaultu ne žive na staroj slavi već predstavljaju nove izvedbe, koje će biti zasigurno vrlo tražene na bogatijim europskim tržištima.

Da su u Renaultu sigurni u daljnje uspjehe svog modela, najbolje govore riječi šefa Renaulta za Veliku Britaniju: "Posljednjim poboljšanjima na modelu ispunili smo obećanje da ćemo biti korak ispred konkurencije kao što su Mondeo, Vectra i Passat".

Sport i elegancija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GT izvedba, bolje rečeno GT paket opreme, namijenjen je sportski nastrojenoj klijenteli, pa je logično da će se nuditi isključivo u kombinaciji s jačim motorima. Riječ je o tri benzinska (2.0/135 KS, 2.0T/165 KS, 3.0 V6/211 KS) i dva dizelska (1.9 dCi/120 KS, 2.2 dCi/150 KS) motora. Kad je u pitanju oprema, GT se bazira na Dynamique paketu, a serijski donosi 17-inčne alu naplatke, satelitsku navigaciju, tempomat, automatsku klimu i unutrašnjost u kombinaciji kože i alcantare.

Kako bi se olakšao odabir kupcima, Renault će ubuduće Lagunu nuditi u dvije kolekcije. Kolekcija Sport podrazumijeva pakete Extreme, Dynamique i GT, a paketi Expression, Privilege i Initiale su dio kolekcije Elegance.

Ponuda dizelskih motora je obogaćena 1.9 dCi agregatom od 90 KS, koji je zbog udovoljavanja Euro IV standardu posebno interesantan u zemljama gdje se ekološka svijest nagrađuje. Emisija od svega 151 g/km ugljik-dioksida dovoljna je da kupci na tržištima EU budu oslobođeni dijela poreza.

Paralelno s predstavljanjem novog dizelaša, Renault će ponuditi obnovljeni 1.9 dCi od 120 KS, koji sada razvija 300 Nm okretnog momenta (prije 270 Nm).

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara