Objavljena prva skica nove A klase

MERCEDES je objavio prvu skicu nove generacije A klase koja bi službeno trebala biti predstavljena sljedećeg mjeseca na šangajskom auto salonu. Prema ranijim izvještajima, a posebno i prema ovoj skici čini se kako će nova A klasa dizajnom biti znatno dinamičniji automobil od svog prethodnika.

Na skici možda vidimo tek najavni koncept ovog automobila, no sportski dojam je svakako nešto čime bi Mercedes želio privući veći broj kupaca. Vidljivo je to i na ostatku recentne ponude, pa nema smisla takav dizajn zaobići u segmentu gdje izgled igra vrlo veliku ulogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Značajnu ulogu pri odabiru kupci premium segmenta stavljaju i na motorizaciju, a nova bi se A klasa trebala pohvaliti širokom ponudom štedljive turbo motorizacije malog obujma u koju bi mogli ući i neki Renaultovi motori poput benzinskih 1.2, 1.4 i 1.8 te dizelskog 1.6 (Daimler i Renault su nedavno zaključili sporazum o strateškom partnerstvu).

U konačnici svakako možemo očekivati i pojavu nekonvencionalnih pogonskih sklopova, prvenstveno hibrida, kao i AMG verziju za koju izvori navode kako bi trebala imati snagu između 270 i 320  KS, a pokretao bi ju 2.0-litreni turbobenzinski motor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara