Obnovljeni Avensis Verso i Rav4

Obnovljeni Avensis Verso i Rav4

TOYOTA je u Frankfurtu javnosti predstavila obovljeni Avensis Verso i RAV4, inače najpopularniji SUV u Europi.

Najveće promjene kod monovolumenskog Avensisa desile su se na prednjem kraju, koji je sad dizajnerski usuglašen s ostatkom game. Uz novi poklopac motora i odbojnik, Verso je dobio i novi izgled svjetlosnog sklopa, koji modelu daje moćan izgled, kakav karakterizira osnovni Avensis.

Straga je tek blago izmijenjena grafika svjetala, dok su s boka uočljivi novi naplatci promjera 16 inča, preuzeti s Avensisa. Od manje značajnih promjena spomenimo još podatak da je radijska antena integrirana u stražnje staklo, te da će model biti dostupan u pet novih boja.

Što se tiče interijera, serijska oprema je povećana, pa tako u većini zemalja kontrole audio-sustava na upravljaču biti će standardne. Dalnji napredak postignut je na polju pasivne i aktivne sigurnosti, bočni zračni jastuci i zavjese su standardni, a kupci na raspolaganju imaju VSC sustav stabilnosti, Traction Control i Brake Assist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprodavaniji SUV u Europi dobiva nekoliko inovacija zahvaljujući kojima bi trebao zadržati čelnu poziciju. RAV4 (naslovna fotografija) je prvi model u segmentu, koji će se isporučivati s bočnim zračnim zavjesama. Osvježenje eksterijera svedeno je na nove odbojnike, masku hladnjaka te svjetlosni sklop uključujući i nove maglenke. Kupci jeftinijih izvedbi uočiti će novi izgled tzv. ratkapa, dok su za skuplje izvedbe rezervirani novi alu naplatci.

Pogled u unutrašnjost otkriva novi upravljač s integriranim kontrolama audio-sustava, te nova nijansa kokpita. Na popisu dodatne opreme nalazi se nova DVD satelitska navigacija s implementiranim Tochscreen zaslonom u boji, tempomat, automatski klima uređaj.

Obnovljeni 2.0 benzinski agregat VVT-i tehnologijom sada udovoljava Euro IV standardu o emisiji štetnih plinova, što je prava rijetkost u ovom segmentu. Toyota je pažnju posvetila sigurnosti i komforu, RAV4 je moguće nadograditi elektronskim sustavima, kao što su VSC (Vehicle Stability Control), TC (Traction Control) i Brake Assist, a temeljito je obnovljen  i ovjes.

Zahvaljujući ovim poboljšanjima RAV4 će ostati najbolji model u klasi, kad su u pitanju vozna svojstva na asfaltu. Također, riječ je o modelu dostupnom s najjačim agregatom u klasi, te iznimno povoljnom potrošnjom goriva.


Avensis Verso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara