Porsche potvrdio proizvodnju Cayuna

PORSCHE je i službeno potvrdio kako će se novi model, kompaktni SUV Cayun proizvoditi u pogonima u Leipzigu, uz Panameru i veći Cayenne.

Podsjetimo kako će se automobil temeljiti na VW Tiguanu, odnosno Audiju Q5 te kako bi na tržište trebao stići 2013. Za potrebe proizvodnje povećat će se proizvodni potencijali ove tvornice koja u svom krugu ima i testnu stazu. Proširenjem tvornice Porsche će otvoriti oko 1.000 novih radnih mjesta.

U Porscheu tvrde kako će ovaj model biti lagan te jednostavan za upravljanje. Nadaju se da će Cayun otvoriti vrata ulasku velikog broja mlađih kupaca u svijet Porschea. Za sada nema podataka o tehničkim karakteristikama Porscheovog baby SUV-a, no kako bi većina bi komponenata trebala biti preuzeta iz spomenutog Q5, uz određene Porscheove dorade, većih iznenađenja neće biti. S druge strane, elektronika i primjerice kočnice će biti u potpunosti novi.

Motorizacija je za sada upitna, no pojedini izvori navode kako bi se na tržištu mogli naći izvedbe pokretane s 2.0 i 3.0 TFSI te 2.0 i 3.0 TDI motorima. Dakako, osnažene u odnosu na verzije u Audijevom modelu, dok bi ponudu mjenjača činili ručni te DSG, odnosno PDK mjenjači s dvije spojke. Kasnije možemo očekivati i proširenje ponude hibridnim modelom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara