Posljednja saznanja o budućoj S klasi

TIJEKOM sljedeće godine se očekuje predstavljanje sljedeće generacije Mercedesove najluksuznije klase.

Rad na automobilu pod kodnim imenom W222 traje već neko vrijeme te se razvoj polako primiče svom kraju. Svjedoče tome i sve češća viđenja maskiranih testnih prototipa.

Konačni izgled novog modela je još uvijek tajna, no očekuje se kako će se poprilično ugledati na detroitski koncept F700, dok bi unutrašnjost dijelom mogla biti inspirirana studijom F800 Style. Očekuju se "čišće" plohe s manjim brojem prekidača te kvalitetniji materijali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srce novog modela će činiti novi V6 i V8 MoVe benzinski motori. Dakako, u ponudi će se naći i dizelski motori uključujući i 2,2-litrenu 4-cilindričnu jedinicu, najmanji motor ikad ponuđen u jednoj S klasi.

Taj bi motor lako mogao poslužiti i kao podloga za razvoj tzv. mild-hibrid inačice, koja će se u ponudi smjestiti ispod "pravog" hibrida kojega će činiti V6 benzinski motor s izravnim ubrizgavanjem te nove LiTec-ove baterije.

S novom S klasom možemo očekivati i dolazak značajnih tehnoloških unaprjeđenja i pionirskih tehnologija posebice onih sigurnosnih, a među njima za sada valja istaknuti tzv. Magic Ride Control sustav nadzora ovjesa koji bi trebao smanjiti vibracije karoserije za oko 50%. Sve će dakako počivati na raznim računalima, senzorima, kamerama i čemu sve ne.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara