Predstavljen novi Touran

Predstavljen novi Touran
Volkswagen je na Ženevskom Motor Showu predstavio novu inačicu svojeg minivama, VW Tourana.

Izvana, novi Touran djeluje oštrije, pošto su kao inspiracija za dizajn služili novi Passat Golf SV. Interijer je također inovativan, čija je prostranost maksimizirana tako što se međuosovinski razmak smanjio za 11 centimetara, a samo tijelo vozila produljilo za 12 centimetara.

Praktičnost i sigurnost također su na razini. Što se prostranosti i praktičnosti tiče, VW je poradio na preklapanju stražnih sjedala, koja, kada se preklope, pod automobila čine potpuno ravnim. Inače, novi Touran dolazi u ponudi sa mogućnošću izbora pet ili sedam sjedala, a sam Volkswagen tvrdi da će inačica sa pet sjedala nuditi najveći prostor za prtljagu u svojoj klasi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sigurnosti radi, Touran će doći sa sustavom pomoći pri kočenju kod sudara kao standardnom opremom, a tu su i kontrola krstarenja, autonomna kočnica u slučaju opasnosti, te mnogi drugi.

Novi Touran u ponudi dolazi sa dva benzinska i tri dizelska motora. Najslabiji motor koji se nudi je 1.2-litreni TSI turbo benzinski motor, kojeg komplementira 1.4 litreni turbo benzinac od 148 KS. Dizelski motori imaju raspon od 108 do 187 KS. 

Novog Tourana u prodaji se očekuje najesen ove godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara