Predstavljena nova generacija Chevroletova hibrida

Predstavljena nova generacija Chevroletova hibrida
Chevrolet je za Detroit pripremio čak dva električna automobila, a podsjetimo, za studiju Bolt mnogi vjeruju kako će postati konkurent BMW­u i3. Međutim, u Detroitu je predstavljen i novi Volt.

Osim drugačijeg izgleda, novi Voltec pogonski sklop ima i pitomiju unutrašnjost, naime tu su sada jednostavnije kontrole, dodatno mjesto na stražnjoj klupi, a Volt je dobio i novu MyLink multimediju te plavo ambijentalno osvjetljenje.

Što se tiče sigurnosti, čini se kako je riječ o sigurnoj seriji, iako se sve novine nalaze u dodatnoj opremi što automatski znači i veću cijenu. Naime, novi Volt ima čak deset zračnih jastuka i kameru za vožnju unatrag, a tu je i niz aktivnih sigurnosnih sustava poput sustava za praćenje vožnje unutar prometnog traka, sustav praćenja mrtvog kuta, sustav praćenja stanja iza vozila, automatski sustav kočenja u slučaju nesreće i pomoć pri parkiranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za pokretanje novog Volta brine se novi Voltec pogonski sklop sačinjen od 1.5­litrenog četverocilindraša, elektromotora i litij­ionskih baterija kapaciteta 18.4 kWh. 
Novi hibridni sklop 45 kg je lakši, ali i 12 % efikasniji no onaj u još uvijek aktualnoj generaciji. 
Uz to Volt je sada i brži te do stotke dolazi za 8.4 s uz postizanje maksimalne brzine od 157 km/h. Za to su zaslužni 1.5­ litreni benzinac sa 102 KS i elektromotor sa 151 KS i 398 Nm okretnog momenta. 
Oni novom Voltu donose autonomiju od 676 km i električnu autonomiju od 80 km.
Za punjenje baterija potrebno je otprilike 4.5 sati putem klasične kućne utičnice.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara