Premijera Toyote Hiace

Premijera Toyote Hiace

TOYOTA premijerno predstavlja na ZG Transport Show-u obnovljeni model Hiace koji će na hrvatsko tržište tijekom ovog ljeta.

Toyotin predstavnik iz gospodarskog programa nedavno je temeljito obnovljen, a prvi ga mogu vidjeti posjetitelji izložbe koja se ovih dana održava na Zagrebačkom Velesajmu. Hiace nudi osvježenu, čvrstu i pouzdanu karoseriju s poboljšanom kvalitetom unutrašnjosti i unaprijeđenim sigurnosnim karakteristikama. Također, obnova je obuhvatila i novi pogonski stroj, 2,5 D-4D dizelski motor s izborom snage od 70 kW/95 KS ( i 230 Nm) ili 86 kW/117 KS (i 294 Nm). Oba motora zadovoljavaju Euro IV standarde emisije, a karakterizira ih ravnoteža uzornih performansi, male potrošnje goriva i niskih troškova održavanja. Primjerice, snažnija izvedba povuče do 152 km/h, a u prosjeku troši 8,5 l/100 km.

Novosti u pogledu dizajna bazirane su na redefiniranu liniju poklopca motora s novim, istaknutim prednjim odbojnikom i rešetkom hladnjaka. Ključna vizualna karakteristika su nova prednja svjetla, a istaknutost prednjeg dijela naglašena je povećanim prednjim prevjesom (+ 80 mm). Promjene interijera obuhvaćaju novo kolo upravljača s četiri kraka i moderniju središnju konzolu, kao i atraktivniji dizajn presvlaka sjedala.

Nova modelska godina dostupna je s naprednim audio/CD sustavom i DVD navigacijskim sustavom s kompletnim kartama. Zračni jastuk za vozača i ABS sada su dio standardne opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova Toyota Hiace biti će dostupna sa širokim izborom karoserijskih inačica i specifikacijama. Osnovni kombi s tri sjedala dolazi u inačicama s kratkim i dugačkim međuosovinskim razmakom (ukupna masa vozila 2,8 do 3 tone) uz koje postoji opcija s kliznim vratima na jednoj ili obje strane. Straga, vozilo može biti opremljeno stražnjim podiznim vratima ili zakretnim vratima koja se mogu otvoriti pod kutom od 180 stupnjeva.  S dužinom teretnog prostora od 2.355 mm , dostavni kombi konstruiran je tako da primi dvije palete (dužina teretnog prostora inačice s dužim međuosovinskim razmakom je 2.780 mm).

Ostakljeni kombi s višestrukom konfiguracijom sjedenja također je dostupan s kratkim i dužim međuosovinskim razmakom (ukupna masa vozila 2,7 do 2,9 tona), s kliznim vratima i podiznim stražnjim vratima zbog najveće iskoristivosti. Wagon inačica može prevesti do 8 osoba s kapacitetom prtljažnika od 1.200 litara.

Poznat po svojoj pouzdanosti i ekonomičnosti, Toyota Hiace iznimno je popularan izbor na tržištu lakih komercijalnih vozila. Procjenjuje se da cestama Europe vozi 365.000 Hiace vozila, a godišnji ritam prodaje iznosi solidnih 15.000 primjeraka. Hiace poput pripadnika Toyotinog programa osobnih vozila uživa sada već legendarnu reputaciju kvalitete, trajnosti i pouzdanosti te troškove održavanja koji su najniži u klasi. Kao rezultat, Hiace D-4D je dostupan s promjenjivim intervalima zamjene ulja koji se mogu produljiti do 30.000 km ili na dvije godine.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara