Procurile prve službene slike nasljednika Opirusa

Procurile prve službene slike nasljednika Opirusa

U TRAVNJU ove godine Kia je na seoulskom auto salonu predstavila konceptni model KND-5. Radilo se o izravnoj najavi modela čije su slike upravo počele kružiti Internetom.

Dakle, riječ je o limuzinskom modelu koji je trenutno bio znan pod kodnim imenom VG, a sada je poznato kako nosi ime Cadenza. Dodatno ćemo vam ga približiti ako kažemo kako je riječ o nasljedniku modela Opirus. Iako se čini kako je automobil zadržao većinu studijskih elementa ipak se uočava kako je poprilično izgubio na agresivnosti konceptnog modela.

No, to je već uobičajena priča produkcijskih automobila i njegovih najava te se najvjerojatnije radi o pokušaju proizvođača da približi automobil širem krugu potencijalnih kupaca. U svakom slučaju svakako je riječ o velikom napretku u odnosu na prethodnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VG, ili kako će ga već Kia službeno nazvati, svojim će dimenzijama više-manje odgovarati konceptu koji je u dužinu mjerio 4.945, širinu 1.850 te 1.475 mm u visinu. Međuosovinski razmak od 2.845 mm garantira više no solidnu ponudu prostora u unutrašnjosti.

Ovaj bi automobil trebala pokretati standarda Hyundai/Kia motorizacija s naglaskom na novitetima poput 1,6-litrenog GDI benzinskog motora snage 140 KS i 1,7-litrenog dizelaša snage 115 KS. Vrh ponude bi na europskom tržištu lako mogao činiti 2.0 snage oko 170 KS.

Na kraju recimo i kako se dolazak na Stari kontinent očekuje sredinom sljedeće godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara