Prve fotografije nove Mercedeove E klase

Prve fotografije nove Mercedeove E klase

Foto: Mercedes

NAKON višemjesečnog natezanja sa kojekakvim špijunskim snimkama u javnost su konačno procurile prve službene fotografije nove E klase.
 
Zahvaljujući njima sada E klasu možemo vidjeti u kompletnom izdanju. Nakon što smo se upoznali sa interijerom, jasno inspiriranim većom S klasom, sada svu pažnju možemo prebaciti na eksterijer. 
 
 
Priča je ista, nova E klasa može se doživjeti kako manja S-klasa ili pak veća C klasa, no u suštini se radi o još jednom Mercedesovom klasiku s markantnom prednjicom kojom osim ekstremno velike maske s jednako velikim amblemom marke dominiraju dva poveća usisnika. 
 
 
Elegantnu siluetu dodatno naglašavaju moderno oblikovana svjetla, a u prilog izduljenoj formi ide podatak o koeficijentu otpora zraka od 0.23.
 
Straga očekivano bademasta LED svjetla, dvostruki završetak ispuha i dakako začin u obliku kroma. Nema sumnje kako će uz decentne tamne boje E klasa dobro prolaziti i u nešto življim nijansama. 
 
 
Ukupna duljina vozila je u odnosu na prethodnika porasla za 43 mm na 4.923 mm, no puno je značajniji podatak kako je međuosovinski razmak povećan za čak 65 mm na 2.939 mm.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Time najave o odličnoj prostranosti u kabini dobivaju odgovarajuće opravdanje. 
 
 
Početak europske ponude starta modelom E200 iza kojeg stoji 2.0 turbo benzinac, odnosno E220d kada govorimo o dizelskoj ponudi. Sa 195 KS maksimalne snage i prosječnom potrošnjom od svega 3,9 l/100 km ova se izvedba čini tržišno najzanimljivijom.
 
Spomenimo i hibridni E350e koji kombiniran 2.0 turbo benzinac sa elektromotorom, a raspolaže sa 280 KS. Nakraće rečeno, benzinci će biti u rasponu od 183 do 333 KS, a u kompletiranoj dizelskoj ponudi pored spomenutog očekujte i dva nova, snage 150 i 260 KS. 
 
 
Mjesto top modela rezervirano je za AMG izvedbu pokretanu 4.0 V8 twin turbo motorom sa oko 600 KS.
 
Na svim modelima osim AMG izvedbe možemo očekivati 9G-Tronic automatski mjenjač, a pojedini motori bit će dostupni i sa pogonom na sve kotače. 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara