Renault KWID

Renault KWID
Renault je odlučio povećati udio u prodaji na Indijskom tržištu te želi sa trenutnih 1.5% narasti do 5%. U tu svrhu kreiran je mali crossover pod nazivom Kwid. Da stvar ne bi ostala lokalnom, odluka je donesena da model bude globalno zastupljen i na ostalim svjetskim tržištima. 
Temeljen je na platformi razvijenoj u suradnji sa Nissanom koja je bazirana na hatchback osnovi sa SUV vizurama, što u konačnici čini ovaj mali gradski crossover.
Dimenzija 3,68 metara u dužinu te 1,58 metara u širinu za naslutiti je da je riječ o skromnom crossoveru, no unatoč dimenzijama u Renaultu su rekli da interijer ostavlja dovoljno prostora za komfor i funkcionalnost. Srednjim djelom centralne armature dominira sve prisutni Renaultov 7 inčni touch screen display.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pogon je baziran na 0,8 litrenom motoru sa 5 stupanjskim ručnim mjenjačem, što se reflektira na nisku potrošnju te niske emisije štetnih plinova.
S obzirom da je ovaj model primarno rađen u svrhu povećanja udjela prodaje u Indiji logično je za očekivati da bi daljnju distribuciju, pogotovo u Europi, mogao nastaviti pod brandom Dacie.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara