Seat Altea u društvu najljepših

Seat Altea u društvu najljepših

U OVOGODIŠNJEM izboru najljepšeg automobila, koji se tradicionalno održava u Milanu, stručni žiri sastavljan od renomiranih dizajnera, povjesničara umjetnosti i novinara dodjeljuje Seatovom monovolumenu posebnu nagradu.

Seat Altea i Ferrari 612 Scaglietti su u izboru  “The World’s Most Beautiful Automobile” osvojili posebne nagrade kao primjeri izvrsnog dizajna u tekućoj godini. Seat Altea nije jedini uspješni model VW grupe. U konkurenciji šezdeset modela i trideset auto-marki, Audi A6 je proglašen najljepšom velikom limuzinom, dok je Lamborghini Murcielago Roadster najljepši super-automobil u 2004. godini.

Najsretniji uspjehom Seata je svakako Walter de Silva, šef dizajna Seata i Audija, koji je osvajanje laskavih titula kratko prokomentirao slijedećim rječima: "Ove prestižne nagrade potvrđuju da se krećemo u pravom smjeru". 
 
Šest nagrada u kratkom roku

Altea je na tržištu manje od godine dana, a već je polučila veliki uspjeh. U različitim izborima Altea je osvojila šest značajnih nagrada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu je dodijelio Designers (Europe), organizacija  koja se bavi promidžbom dizajna i dizajnera automobila u Europi. Automobil je odabran kao najbolje konceptualno vozilo 2003. kada je još uvijek bio prototip. Dizajnerski Centar Rheinland-Westfallen Altea-i je dodijelio "Red Dot: nagradu najbolji među najboljima".

Treća nagrada stigla je prošlog travnja kada je Altea primila "Autonis" nagradu za najbolji dizajn u svojoj kategoriji, prema mišljenju njemačkih časopisa "Auto-Strassenverkehr" i "MOT".

Prošlog rujna je 140 KS jaka 2.0 TDI Sport verzija uzela nagradu za "najbolje vučno vozilo" u kompaktnoj monovolumenskoj klasi, a dodijelio ju je Caravan Club. "Towcar of the Year Awards" je natjecanje koje se provodi svake godine u suradnji s britanskim magazinom "What car?".

Uspjeh je zaokružen krajem listopada kada SEAT Altea osvaja nagradu "Auto Trophy 2004" u kategoriji "kompaktnih  uvoznih monovolumena", natjecanje koje organizira njemački časopis "Autozeitung" specijaliziran za automobilsko tržište.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara