Seat Altea u režiji JE Design

Seat Altea u režiji JE Design

TEK nekoliko tjedana nakon lansiranja Seatovog sportskog monovolumena bilo je dovoljno da njemački tuneri ponude cjelokupan paket dorada. Među prvima je reagirala tvrtka JE Design iz Leingartena, koja je još u travnju najavila da priprema tuning za Alteu.

Njemački specijalist se doista potrudio da od trenutno najatraktivnijeg Seata stvori estetski originalan sportski model, koji u niti jednom detalju neće narušiti osnovne linije automobila. Za uređenje eksterijera je predviđen cjelokupni aerodinamični paket. On podrazumijeva potpuno nove odbojnike povećih dimenzija, stražnji krovni spojler i pragove u boji vozila. Estetski dojam zaokružuje dva para ispušnih topova u kromiranom finišu koji najavljuju da su preinake napravljene i na motoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pogonski agregat nije pretrpio značajne promjene osim što je reprogramirana upravljačka elektronika. Inače, radi se o 2.0 TDI dizelskom motoru čija je snaga skočila s tvorničkih 140 na konačnih 177 KS. Puno impresivniji je podatak o okretnom momentu, odnosno izlaznoj karakteristici motora. Vjerovali ili ne maksimalni okretni moment iznosi čak 405 Nm. Performanse su zasad nepoznate, u službenom izviješću stoji tek da maksimalna brzina tuniranog modela iznosi 215 km/h.Zbog što boljeg kontakta s podlogom, ali i atraktivnijeg izgleda, Altea je dobila po visini podesivi sportski ovjes uz pomoć kojeg je smanjena visina za 60-ak milimetara. Kontakt s podlogom je ostvaren putem 17-inčnih alu naplataka (Visage) i pneumatika mjera 225/45. Također, nude se i broj veći naplatci, koji su u skuplji tek stotinjak eura.

I za kraj spomenimo cijene. Kit za povećanje snage stoji 1.065 eura, dok paket spojlera stoji ukupno 1.025 eura. Pridodamo li tome 839 eura za ispušni sustav i 870 eura za sportski ovjes, dolazimo do ukupne cifre od 3.799 eura. Odlučite li se još za paket 18-inčnih aluminijskih naplataka s gumama odgovarajućih mjera (225/40), morat ćete odvojiti daljnjih 2.416 eura. Konačnu cifru od 6.214 eura moguće je bez većih problema povećati još za par stotina eura, koliko stoje sitnice (kromirani detalji i sl), pa u konačnici možemo rezimirati da će potpuni tuning kod JE Designa stajati oko sedam tisuća eura.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara