Škoda se širi na Kinu

UZLET kineskog gospodarstva prati i nagli razvoj tržišta. U Škodi su toga itekako svjesni, pa u suradnji s domaćom tvrtkom kreću u osvajanje kineskog auto-tržišta.

U Shijiazhuangu, glavnom gradu provincije Hebei, oko 300 km jugozapadno od Pekinga, svečano je otvoreno prvo zastupništvo Škode. U nadolazećim tjednima otvorit će se još četrdeset zastupništava, a do kraja 2007. planira se mreža s više od 100 ekskluzivnih Škoda partnera po cijeloj Kini.

Moderan pogon Škoda zastupništva u Shijiazhuangu predvodnik je pripreme distribucijske mreže. Prostire se na ukupno 12.000 m2, u potpunosti ispunjava globalne standarde češke marke. Osim tradicionalno bogato opremljenog izložbenog prostora, ovdje se nalaze i prostorije servisa, kutak za djecu te povijesna izložba, koja prvim kineskim kupcima predstavlja više od 100 godina povijesti proizvodnje automobila u Mladoj Boleslavi.

Licencirana proizvodnja Škoda vozila u Kini započet će sredinom ove godine u Volkswagenovoj tvornici, u Šangaju. Prvo će se proizvoditi druga generacije Octavije, a za nadolazeće godine planira se proizvodnja novih modela, Fabije i Superba druge generacije. Nakon uvođenja sve tri linije modela, proizvodnja bi trebala iznositi 100.000 vozila godišnje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara