Škoda uskoro na australskom tržištu

Škoda uskoro na australskom tržištu

ŠKODA Auto ulazi na novi kontinent. U listopadu 2007. godine, prvi Škoda automobili bit će dostavljeni novim kupcima u Australiji. Prvi modeli u ponudi bit će Škoda Roomster i Škoda Octavia, uključujući RS i Combi verzije.

Lansiranje je planirano za Australian International Motor Show 2007. u Sydneyu (Listopad 11. – 21), nakon čega će Škoda započeti suradnju s otprilike 14 ovlaštenih trgovaca diljem zemlje.  „Lansiranje u Australiji još je jedan simbol međunarodne ekspanzije Škoda Auta", rekao je Fred Kappler, član odbora direktora Škoda Auta, odgovoran za prodaju i marketing.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australija je nakon Europe, Azije, Afrike i Južne Amerike peti kontinent na kojem Škoda Auto prodaje svoje automobile. Istovremeno, ta je zemlja 100.-ta po redu u kojoj je marka Škoda prisutna na tržištu.

Škoda Auto ukupno prodaje 311.062 automobila širom svijeta u periodu od prvih šest mjeseci 2007. (što je porast od 13.2% u usporedbi s 2006. godinom). U 2006., ukupna prodaja automobila Škoda Auta u cijelom svijetu po prvi puta u povijesti tvrtke prekoračila je prag od pola milijuna. Ukupno 549.667 Škoda automobila dostavljeno je kupcima (što je porast od 11.7% u usporedbi s 2005. godinom).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara