Sprema li nam se sportaš iz Dacije?

Sprema li nam se sportaš iz Dacije?

U SKOROJ budućnosti i rumunjska Dacia bi mogla ponuditi sportski model. Radilo bi se o manjem sportašu s dva sjedala koji bi bio vrlo zabavan i cijenom pristupačan automobil.

Svojevrsni izvor ove vijesti je Dacijin šef za Veliku Britaniju, Thierry Sybord, koji je izjavio kako je "njegov san" da se u ponudu Dacije uvrsti sportski model. Sybord smatra kako je jedan takav automobil "upravo ono što Dacia treba",. Taj bi model trebao biti "nešto poput originalnog Alpinea", dakle "jednostavno, jeftino i prije svega zabavno vozilo, dok najveća brzina nije toliko bitna".

Iako je prošlog mjeseca Alpine bio česta tema svjetskih auto medija, i to zbog sklapanja suradnje između Caterhama i Renaulta na projektu revitalizaciji Alpinea, Dacia od tog projekta ne bi trebala imati nikakvu izravnu korist jer je riječ o modelima koji će imati popriličnu cijenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dacia bi trebala, smatra Sybord, napraviti nešto na osnovi modela Lognaa, odnosno njegove platforme te za razvoj ovog modela odabrati put originalne Mazde MX-5, odnosno princip "mala masa, jednostavnost i niska cijena“.

Sanja li Sybord ili nam nagovješćuje kako unutar Dacije ozbiljno razmišljaju o širenju ponude trebali bi saznati u dogledno vrijeme.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara