Stari VW Polo zamijenio još starijeg Golfa

Stari VW Polo zamijenio još starijeg Golfa

PRVA generacija VW Golfa prisutna je na tržištu Južnoafričke Republike četvrt stoljeća. Citi Golf odlazi u mirovinu, a zamijenit će ga prethodna generacija Pola.

Sada već stari VW-ov gradski kompakt dobio je dodatak u imenu i sada se zove Polo Vivo. Radi se o jeftinijoj izvedbi koja bi trebala ostvariti zapažen prodajni rezultat na lokalnom tržištu, a očekuje se da će startati cijenom od 13.500 USD.

Najkraće rečeno, VW Polo Vivo karakterizira blagi facelift prednjeg i stražnjeg kraja, a ponudu će činiti tri benzinska motora (1,4/74 i 85 KS, 1,6/103 KS), svi u kombinaciji s pet-stupanjskim ručnim mjenjačem. Dogodine dolazi i automatski mjenjač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standardna oprema modela uključuje servo volan i dva zračna jastuka, a u slučaju 1,6 motora ista uključuje i ABS, daljinsko centralno zaključavanje, audio-sustav i električne podizače. Klimatizacija je dostupna na listi opcije.

VW Polo Vivo je namijenjen siromašnijim tržištima gdje snage mora odmjeriti s automobilima kalibra Renaulta (Dacia) Sandero i Forda Figo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara