Tesla Model 3: Uhvaćen automobil koji će promijeniti svijet

Tesla Model 3: Uhvaćen automobil koji će promijeniti svijet

 Foto: Imgur

NEKOLIKO dana nakon što je uhvaćen na cesti pojavile su se prve fotografije i potvrdile nagađanja – to je nova Tesla Model 3.
 
Tesla Model 3 je snimljena u nekakvom servisnom centru, a društvo mu pravi Nissanov električni leaf. Naravno, radi se o prototipu, no sa obzirom da je sam Elon Musk rekao kako će vanjski dizajn biti finiširan do srpnja, ovdje se vrlo vjerojatno radi o ranijem prototipu kojem nije podaren konačni izgled automobila.
 
U svakom slučaju promjene u odnosu na model prikazan na prvoj prezentaciji u ožujku je gotovo nemoguće naći, pa ćemo na pravu stvar morati pričekati do kraja godine i nove službene premijere. Isto vrijedi i u pogledu interijera koji neće biti opterećen tipkama, već će dobiti veliki head-up zaslon sa brojnim funkcijama. Naravno, ogromni zaslon infotainment sustava ostaje dominantan.
 
Sudeći po zadnjim Muskovim  riječima od ovog mjeseca Model 3 je u potpunosti definiran, a sve nove ideje bit će implementirane na novim verzijama. Naime, u Tesli se ne stide poboljšanja i tzv. faceliftova, pa su spremni puno češće raditi preinake u hodu. 
 
Podsjetimo, prvi primjerci Tesle Model 3 svojim će vlasnicima biti isporučeni potkraj iduće godine. Također, posljednje informacije govore kako će ogrmni Teslini pogoni biti izgrađeni u suradnji sa lokalnim partnerom u Kini, a govori se o ulaganjima teškim barem 9 milijardi USD.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara