Toyota: Daljnja ulaganja Toyote u tehnologiju

Toyota: Daljnja ulaganja Toyote u tehnologiju

TOYOTA je krajem siječnja otvorila prošireni tehnički centar u gradu Zaventem u Belgiji, kao dio lokaliziranja svojih dizajnerskih i inženjerskih poslova u Europi.

Tehnički centar će se fokusirati na kompletni razvoj karoserija svih budućih Toyotinih (uključujući i Lexus) automobila u Europi u cilju zadovoljavanja zahtjeva kupaca. Osim toga, na istom mjestu vršit će se testiranje materijala i komponenata, procjena motora i fino podešavanje voznih karakteristika.


Toyota je učinkovita i na -40

Predstavljajući ukupnu investiciju od 130 milijuna eura, tehnički centar trenutno zapošljava 580 zaposlenika. U sklopu centra nalazi se i odjel europskih aktivnosti vezanih za kupnju i razvoj proizvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toyota je još u veljači 2004. najavila ulaganja u vrijednosti od 75 milijuna eura čime je stvoren preduvjet za zapošljavanje dvjestotinjak novih inženjera.

Ulaganje u znanost, a time i razvoj novih rješenja urodio je plodom. Zaokret prema modernim tehnologijama koje prati snažna marketinška aktivnost doveo je do konstantnog porasta prodaje u posljednjih devet godina.


Provjera ovjesa

Što se tiče prodaje u Europi, s isporučenih 964.208 vozila Toyota je ostvarila porast od 5% u odnosu na godinu prije.

U europskim tvornicama u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Turskoj, Poljskoj i Češkoj Republici, proizvedeno je 638.000 automobila, 588.000 motora i 337.000 mjenjača.

Europski cilj za ovu godinu je jasan, a to je postizanje punog kapaciteta. Prevedeno na jezik brojki, probijanje granice od milijun prodanih vozila i proizvodnja 806.000 automobila, 860.000 motora i 575.000 mjenjača.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara