Toyota otkrila koncepte za Tokyo

Toyota je otkrila postavu svojih zanimljivih koncepata koje će predstaviti krajem ovog mjeseca na auto showu u Tokyu. Najvažniji među njima svakako je FCV koncept o kojem ste mogli čitati i na autoclick.hr, no tamošnji posjetitelji neće ništa manje uživati ni u ostalim novitetima, uključujući zanimljivi Aqua G Sports koncept kojeg je posebno tunirao Gazoo Racing.

###

Na Toyotinom štandu naći će se i već prikazani FT-86 Open Concept, u osnovi cabrio verzija GT-86 coupea opremljena mekim, elektronički upravljivim krovom. JPN TAXI koncept osmišljen je pak kao taxi nove generacije, a predstavlja 'utjelovljenje japanske gostoljubivosti'. Opremljen je zato velikim elektroničkim vratima i niskim podom koji omogućuju jednostavan ulazak i izlazak iz vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toyota i-Road koncept prvobitno je predstavljen prošlog proljeća u Genevi, a ove će se jeseni ponovno ukazati i u Tokyu. Vozilo će sljedeće godine biti korišteno u raznim testovima tokijskog javnog prijevoza, kao i u sklopu urbanog projekta dijeljenja električnih vozila u francuskom Grenobleu.

Minivan-ove nove generacije predstavljat će razigrani i prostrani Voxy i Noah koncepti opremljeni 2.0-litrenim motorom koji dolaze i u hibridnoj verziji s 1.8-litrenom jedinicom. Oba koncepta dobit će serijsku izvedbu već 2014. godine. Naposljetku, tu je i Fun Vehicle 2 (FV2), futurističko vozilo kojim se ne upravlja pomoću tradicionalnog upravljača, već pomicanjem tijela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara