Toyotin moderni dizelaš i u Corolli Verso

MONOVOLUMENSKA izvedba Toyotinog kompakta ima čast da, uz Avensis, bude drugi model koji će ugostiti jedan od najmodernijih dizelskih motora u svijetu.

2.2-litarski dizelaš iz D-4D serije raspolaže D-CAT (Toyota Diesel Clean Advanced Technology) tehnologijom koja mu osigurava minimalnu emisiju ispušnih plinova i osnovni je alat u akcijskom planu Toyote da u najkraćem razdoblju značajno smanji udio štetnih tvari u ispušnom sustavu dizelskog motora. Osim što ovaj motor karakterizira najmanji kompresijski omjer među dizelskim motorima (15,8:1), Toyotin tehnički dragulj ima izuzetnu vanjsku karakteristiku. Maksimalnu snagu od 130 kW/177 KS razvija pri 3.600 o/min, dok je impresivnih 400 Nm dostupno već pri 3.600 o/min.

U ponudu će biti uvršena i slabija izvedba kod koje motor razvija maksimalnu snagu od 100 kW/136 KS i 310 Nm okretnog momenta, a zamijenit će dosadašnji 2.0 D-4D dizelaš od 116 KS i 280 Nm. Oba motora se mogu dobiti s novim šest-brzinskim ručnim mjenjaačem.

Dvije nove izvedbe premijerno će biti predstavljene u rujnu na na sajmu automobila u Frankfurtu, a u prodaji širom Europe naći će se od listopada.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara