U pripremi baby CLS

KAKO bi se približili mlađoj klijenteli koja Mercedesu i nije previše sklona u Stuttgartu razmišljaju o još jednom novom modelu, javlja Automotive News Europe.

Najkraće rečeno, radi se o CLS-u u smanjenom izdanju, a koji bi se zasnivao na novoj MFA (Mercedes Front-wheel-drive Architecture) platformi. Osim coupea sa četiri vrata velika je vjerojatnost da svjetlo dana ugleda i SUV model, a kasnije bi se obitelj proširila na kabriolet, pa čak i shooting brake izvedbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joachim Schmidt, šef Mercedesovog marketinga i prodaje izjavio je kako će nova generacija modela na MFa platformi uključivati dva, ako ne i tri modela, a isti će biti ponuđeni i na sjevernoameričkom tržištu.

Realno se može očekivati da baby-CLS na tržište stigne polovicom 2013. godine, a godinu kasnije stigao bi i SUV model kao protuteža BMW-ovom X1. No, dogodine stiže nova generacija kompaktnih modela, a kao zamjena za trenutnu A i B  klasu. Pretpostavlja se kako će istu arhitekturu posuditi Renault-Nissan alijansa, i to za novi ulazni model Infinitija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara