Ultimativni Mercedes imat će bar 1.300 KS

Ultimativni Mercedes imat će bar 1.300 KS

 Foto: Mark Hostler/Mercedes

MERCEDESOV AMG odjel dogodine će lansirati još jedan bolid za pamćenje – hiperautomobil snažan bar 1.300 KS.
 
Nismo trebali dugo čekati da Astonov AM-RB 001 dobije dostojnog konkurenta. Sudeći po najnovijim informacijama AMG odjel će dogodine svoj 50. rođendan obilježiti više no dostojno. Napredni hiperautomobil će performansama biti pozicioniran iznad LaFerrarija i McLarena P1, a sudeći po prvim najavama konkurirat će i prije spomenutom bolidu kojeg su zajednički razvili Aston Martin i Red Bull Racing, doznaje GTspirit. 
 
Potpuno neočekivano, novi bi model iz AMG trebao imati hibridni pogon, a činila bi ga dva elektromotora i 2.0 četiri-cilindarski benzinac. Da, majstori V8 zanata su predvidjeli ugradnju malenog motora. I ne samo tu, uzevši u obzir informacije kako elektromotori razvijaju po 150 KS svaki, te cilj specifične snage od 1 KS/kg, lako dolazimo do podatka kako bi maleni četiricilindraš trebao razvijati nevjerojatnih 1.000 KS.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Novi bolid kojeg su u AutoBildu prozvali R50 bi tako trebao imati ukupna masu do 1.300 kg, a u ostvarenju cilja bit će neophodno izdašno korištenje karbona, ali i primjena brojnih znanja stečenih u Formuli 1. Naravno, na bilo kakav lukuz tu će se moći zaboraviti. O mogućem komforu za vozača i njegovog pratitelja da i ne govorimo. 
 
Najnapredniji AMG će zasigurno imati limitiranu nakladu, a očekuje se da bi mogao postići cijenu i do 3 milijuna EUR. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara