Ultimativni policijski auto je spreman

Ultimativni policijski auto je spreman

PRVI serijski automobil razvijen isključivo za policijsku djelatnost uskoro bi mogao postati stvarnost. Tako se barem čini prema posljednjim fotografijama objavljenim godinu dana nakon prvih informacija o projektu.

Podsjetimo, tvrtka Carbon Motors je pred više od godinu dana objavila kako radi na projektu razvoja policijskog automobila. Kodnog imena E7, ovaj bi automobil trebao dostojno zamijeniti vremešnu Crown Victoriu, Fordovu legendu i ujedno najpopularniji model u povijesti kad je u pitanju policija, naravno američka.

Prema prvim informacija tvrtka će gotovi automobil izložiti na 115. konferenciji šefova policije (IACP Conference and Exposition). Kao što je poznato, E7 će za razliku od prije spomenute Fordove krstarice s 4.6 V8 benzinskim rasipnikom biti pokretan modernim dizelskim motorom.

Trolitreni motor razvija 304 KS i 568 Nm, a snagu isporučuje na stražnje kotače putem šest-stupanjskog automatskog mjenjača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Performanse su više no zadovoljavajuće, E7 hvata 96 km/h za 6,5 sekundi i postiže 250 km/h, dok za zaustavljanje s brzine od 96 km/h treba 38 metara. S obzirom na gotovo dvije tone mase i američke korijene to je odličan rezultat. Isto vrijedi i za potrošnju goriva koja se u kreće u okviru od 7,8 do 8,4 l/km (prosječna potrošnja), kao i činjenicu da motor može koristiti biodizelsko gorivo.

Od posebnosti automobila vrijedi izdvojiti prednju armaturu inspiriranu kokpitom borbenog zrakoplova, kao i bogatu tehnološku potporu. Vozilo posjeduje sustav za automatsko prepoznavanje registarskih oznaka, detektore radijacije i bioloških otrova, kao i nadzor cjelokupne okoline automobila.

U automobil je ugrađena i komunikacijska oprema posljednje generacije. Iako se zasad ne spominje cijena automobila proizvođač garantira drastične financijske uštede s obzirom na operativne troškove.

>> Opširnije: Carbon E7

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara