Unimog slavi 60 godina

Unimog slavi 60 godina

OVE godine veliki jubilej obilježava još jedna Mercedesova legenda - 60. rođendan proslavit će Unimog, vjerojatno najsvestranije radno vozilo ikad stvoreno.

Veliki jubilej obilježit će se 4. lipnja na jedinstvenoj proslavi u tvornici u Wörthu gdje se Unimog danas proizvodi. Bit će to prilika da se na jednom mjestu vide nebrojene izvedbe Unimoga koje su obilježile povijest, obiđu pogoni muzej Unimoga, ali i još jednom se osvjedoči u vrhunska terenska svojstva ovog jedinstvenog vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Unimog ili dulje "Universal-Motor-Gerät" nastao je 1951. godine i od tada se proizveo u čak 300.000 primjeraka. Kroz generacije Unimog je ispunjavao zadaće prijevoza, kojekakvih građevinskih radova, ekspedicija, agrikulture, vatrogastva i podrške vojnim potrebama. Kao vrhunac u povijesti ovog vozila 2005. godine stiže Black Edition izvedba u režiji Brabusa (6,4; 286 KS/1.100 Nm). Posljednja generacija predstavljena je 2002. godine u tri osnovna izdanja. O polivalentnosti vozila najbolje govori podatak kako Unimog može prihvatiti 170 različitih priključaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara