Volkswagen: Osam premijera u Frankfurtu

Volkswagen: Osam premijera u Frankfurtu

VOLKSWAGEN će u Frankfurtu predstaviti dosad najveću paletu modela. Kolonija broji preko pedeset modela među kojima su novi Tiguan, prototip City Expert i čak šest novih članova iz Blue Motion serije.

Na izložbenom prostoru površine veće od 9.000 četvornih metara središnje mjesto zauzimat će Tiguan, kompaktni SUV model s kojim će vodeći europski proizvođač pokušati skinuti skalp japanskoj konkurenciji, prvenstveno Toyoti RAV4. S novim modelom VW prelazi na common-rail tehnologiju: novi motori razvijaju 140 odnosno 170 KS. Isti na scenu stupaju 2009. godine, a prema službenim informacijama zadovoljavaju Euro 5 standardima ispuha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča za sebe je City Expert, studija vozila izražene fleksibilnosti za koju je Volkswagen pripremio revolucionaran pogonski stroj. Zasada je tek poznato kako će motor biti smješten straga, baš kao što je to bilo u slučaju legendarne "bube".

Volkswagen polaže velike nade u Blue Motion liniju proizvoda s ekološkim predznakom. Društvo koje trenutno čini tri modela od iduće će godine biti bogatije za još šest prinova. O kojim brojkama se tu radi dovoljno je reći kako Polo Bluemotion prosječno troši 3,8 l/100 km i emitira 99 g ugljik dioksida po  prijeđenom kilometru. U slučaju Passata brojke su 5,1 l/100 km i 130 g/km.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara