Volkswagen Up! u GTI izdanju

Volkswagen Up! u GTI izdanju

 Foto: Volkswagen

U VOLKSWAGENU pripremaju novo iznenađenje – GTI izdanje svog najmanjeg modela. 
 
Njemački div trenutno proživljava teške trenutke, a spas pronalazi u novim tehnologijama i proizvodima koji će se distancirati od Dieselgatea i TDI oznake. Jedan smjer podrazumijeva učiniti gamu dostupnijom, ali i dalje atraktivnom. 
 
Možda najbolji dokaz je redizajnirani up! koji je u obnovljenom izdanju dobio i za njega moćni TSI motor posuđen od Golfa Bluemotion. Snaga mu je prigušena na 90 KS što je dovoljno da ga potjera do 185 km/h i ubrza do 100 km/h za 10 sekundi. No, nove infiormacije govore da bi up! mogao dobiti i izvedbu sa 115 KS i 199 Nm u obliku GTI izdanja, javlja britanski Autocar
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
U tom slučaju najmanji VW bi mogao steći status pravog malog sportaša. Noseći se sa manje od jedne tone mase i uz pomoć DSG sedam-stupanjskog mjenjača, 1.0 TSI bi mogao osigurati ubrzanje do 100 km/h za oko 8 sekundi, a maksimalac bi bio vrlo blizu granice od 200 km/h. 
U tom slučaju realno je očekivati sportski ovjes i dorađeni upravljački sustav. Atraktivno izdanje zasigurno će dobiti i prepoznatljivu dekoraciju predvođenu 16-inčnim naplatcima i dvostrukim završetkom ispušnog sustava. 
 
Što se tiče cijene ona sasvim sigurno ne bi trebala biti viša od 18.000 EUR.  
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara