Volkswagenov konceptni kupe ima impresivnu količinu prostora za glave putnika

Volkswagenov konceptni kupe ima impresivnu količinu prostora za glave putnika
Volkswagenov konceptni kupe s četverim vratima otkriven je uoči službene pressice na salonu automobila u Ženevi. 
Prema Nijemcima unatoč nižoj liniji krova Sport Coupe GTE koncepta količina prostora za glave putnika impresivna je. Isto bi trebalo vrijediti i za prostor za noge s obzirom na međuosovinski razmak studije od 3.020 mm. Za pokretanje ovog koncepta Volkswagen je odabrao plug-in hibridni sklop sačinjen od V6 TSI motora i dvaju elektromotora koji zajedno razvijaju 380 KS. Ta snaga dostatna je da Volkswagen Sport Coupe GTE koncept postigne maksimalnih 250 km/h i do stotke dođe za 5.2 s. Autonomija studije navodno je 1.000 km, dok samo na struju ovaj kupe može prevaliti 50 km. Prosječna potrošnja prema Nijemcima iznosi tek 2 l/100 km.
Naime, potrebno je naglasiti kako je ova studija zasnovana na aktualnoj generaciji Passata čije su linije i izgled modificirani kako bi se dobio povezaniji dizajn, a to je posebice vidljivo sprijeda gdje su branik, prednja maska i svjetlosni sklopovi spojeni u naoko nerazdvojnu cjelinu. Kratki prevjesi i nizak krov ovoj studiji donose elegantnu liniju. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovaj 4.869 mm dug, 1.864 mm širok i 1.407 mm visok koncept donosi 480 l prtljažnog prostora koji je odvojen od minimalistički odrađene putničke kabine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara