Volkswagenov Microbus u futurističkom izdanju

Volkswagenov Microbus u futurističkom izdanju

 Foto: Volkswagen

VOLKSWAGEN je na sajmu CES u Las Vegasu nastupio s nekoliko futurističkih koncepata među kojima je najzanimljiviji Budd-e koncept.
 
Već tradicionalno Volkswagen na američkom tlu nastupa s konceptom koji najkraće možemo nazvati "Microbusom za 21 stoljeće". Očekivano, radi se o moderno skrojenom vozilu čiji ekološki pristup dodatno naglašava bijela boja. Jednako očekivana je obilata upotreba LED rasvjete, kao i predimenzinirani kotači, ovaj puta promjera 21 inča. Više puta pročitana priča uključuje solarne panele na krovu, digitalne retrovizore, te "Drop Box" teretni sustav.
 
 
Koncept u duljinu mjeri 4.6 metara, čime se smjestio na pola puta između Tourana i Multivana. Isto potvrđuje ponuda prostora u kabini začinjena zakrivljenim zaslonima i sustavom upravljanja na dodir. Također, vozilom se može upravljati putem glasovnih komandi.
 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ono bitno je kako je Budd-e postavljen na novu MEB (Modular Electric Platform), pa shodno tome nema ni traga dieselskim tehnologijama. Ovdje se za pogon brine set baterija (101 kWh) koje napajaju po jedan elektromotor na svakoj osovini. Maksimalna brzina je 150 km/h, a doseg s jednim punjenjem oko 600 km.
 
 
Osim ovog koncepta VW je na CES-u pokazao i koncept e-Golf Touch s unaprijeđenim MIB infotainment sustavom. Osim zaslona razlučivosti 1.280 x 640 px isti sam ima mogućnost prepoznavanja pokreta, a kompatibilan je sa svim danas uobičajenim operativnim sustavima.
 
Osim povezivanja sa perifernim uređajima korisnik može u potpunosti individualizirati prikaz zaslona i menija. Ono najzanimljivije je kako će ovaj sustav biti ponuđen do kraja godine na obnovljenom Golfu. Cijena je zasad nepoznata. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara