Volvo uvodi novi dizelski motor

VOLVO će uskoro ponuditi modele  S40 i V50 opremljene novim dizelskim motorom iz D5 serije sa 180 KS i 350 Nm.

Najsnažnija dizelska izvedba odlično će se nadovezati na postojeću gamu (2.0d - 109 i 136 KS), a javnosti se predstavlja na bolonjskom auto-salonu.

Ovako motorizirani S40 i V50 itekako naginju sportskim performansama i trenutno čine vrh ponude u segmentu. Primjera radi, preliminarni podaci govore da spomenuti modeli apsolviraju ubrzanje do 100 km/h u 8,8 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2.4-litreni pet-cilindarski motor nudi se (zasad) isključivo u kombinaciji s pet-stupanjskim geartronic automatskim mjenjačem. Ručni mjenjač uslijedit će tek 2007. godine.

Isti motor ugrađivat će se u model C70, a planirana godišnja proizvodnja za sva tri modela je 10.000 automobila. Proizvodnja u tvornici u Ghentu, u Belgiji,  starta početkom 2006. godine, a prve isporuke polovicom godine. Cijene su zasad nepoznate.

"Sa ovim modelima želimo privući prave znalce.To su poslovni ljudi koji prelaze velike udaljenosti. Oni zahtjevaju vrhunske performanse i nisku potrošnju goriva, a D5 zadovoljava oba zahtjeva. Sa 180 KS želimo znatno nadjačati konkurenciju u klasi i uvjereni smo da će potrošači prepoznati Volvo S40 D5 i V50 D5 kao vrlo atraktivnu alternativu", rekao je Peter Ewerstrand, projektni menadžer S40 i V50 Volvo modela prilikom prezentacije modela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara