3 znaka da se trebaš odvojiti od nekog make-up proizvoda

3 znaka da se trebaš odvojiti od nekog make-up proizvoda

Foto: Shutterstock

MOŽDA je čudno za zamisliti, no mnoge žene teže se odvajaju od omiljenih beauty proizvoda nego od nekih komada iz ormara.

Sigurno znate žene koje još uvijek nose istu nijansu sjenila kakvu su nosile i u srednjoj školi, čupaju obrve u stilu Pamele Anderson ili pak lice prekrivaju puderom koji izgleda poput žbuke, premda danas postoje mnogo elegantnija rješenja.

Da, od nekih make-up proizvoda zaista je teško oprostiti se, no ako uočiš jedan od ova tri znaka, vrijeme je da svojem omiljenom komadu šminke kažeš zbogom.

1. Stil koji postižeš make-upom već je odavno izašao iz mode

Ne moramo svi biti isti, kreativnost je uvijek dobrodošla kada je šminkanje u pitanju. No ako i nakon tridesete godine još uvijek nosiš šljokasta sjajila za usne, ne možeš se odvojiti od pincete kojom obrve čupaš u tanki luk ili tamnog rumenila koje postaje prva stvar koja se uočava na tvom licu, tvoj stil spreman je za update.

2. Odjednom dobivaš alergijske reakcije na licu


Nije važno što se taj model pudera više ne proizvodi i što ti boja idealno pristaje. Ako je kozmetičkom proizvodu istekao rok trajanja - baci ga u smeće i pronađi adekvatnu zamjenu.

3. Prihvati da se tvoje lice mijenja

Kako se mijenja lice, tako se mijenjaju i naše potrebe za određenim make up proizvodom. Možda si prije voljela gusti korektor koji je prikrivao podočnjake nakon tulumarenja, no kad stignu prve borice vrijeme je za transparentnije teksture. Isto vrijedi i za pudere koje bi trebala mijenjati u skladu s godinama i promjenama na tvojoj koži, ali i na teksture ruževa i sjenila koji se trebaju prilagoditi tvojoj dobi i sadašnjem stilu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara