6 načina na koje ga ne poštuješ, ali i ne shvaćaš da to radiš

6 načina na koje ga ne poštuješ, ali i ne shvaćaš da to radiš

Foto: Avon

MOŽDA nikada nisi imala namjeru to napraviti, no postoje brojni suptilni načini na koje si to ipak postigla.

1. Ti donosiš sve odluke
 
Možda si ti bolja u donošenju odluka,  no on i dalje želi da se njegov glas čuje, a ne da se osjeća kao da njegovo mišljenje nije važno. Pa sljedeći put kad preuzimaš vodstvo u svoje ruke, barem se pobrini o tome da tvoj partner ipak da neki doprinos.
 
2. Lijena si
 
Uvijek postoji onaj jedan partner u vezi, koji je uredniji. No, to nipošto ne znači da bi on trebao obavljati sve "prljave poslove", odnosno biti tvoj sluga. A dopuštajući mu da ih obavlja, među ostalim , pokazuješ i nepoštovanje prema njemu. Iako znaš da nikada nećeš biti uredna poput njega, barem se potrudi.
 
3. Nikad ga ne hvališ
 
Svakome od nas je stalo do nečega. Možda je njemu stalo do sasvim drugih stvari nego tebi, no ti nisi ta koja bi trebala to ispitivati. Umjesto toga, trebala bi ga bodriti i pokazati da si ponosna na njega. Osim ako ne želiš da on misli kako ne poštuješ njegovo vrijeme i talente, onda samo naprijed.
 
4. Prekidanje
 
I pritom ne mislimo veze, nego njega u pola rečenice. Ništa ne govori "ne zanima me što imaš za reći", kao takvo ometanje. Također, to vrijedi i za činjenicu da mu upadaš sa svojim stvarima i problemima, dok on radi nešto svoje, zahtijevajući pozornost u nezgodnom trenutku. Poštuj njegovo vrijeme.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
5. Kritiziranje
 
Znamo da to znaš, no nikada nije loše utvrditi gradivo. Naravno da će biti trenutaka kada se nećeš slagati s njim ili misliti da nešto znaš bolje od njega. No, trebaš naučiti kako dati konstruktivnu, no suptilnu kritiku, bez da se on osjeća loše nakon nje. To, među ostalim, znači da ga baš nikada ne bi trebala kritizirati pred drugima.
 
6. Neprimjerene šale
 
U svakoj šali pola istine. A ako tvoje šale u posljednje vrijeme imaju tendenciju pokazati tvog partnera u lošem svjetlu, on će i sam početi vjerovati u to, i vjeruj nam, više ih uopće neće smatrati smiješnima. Možda da pripremiš neke kojima ćete se oboje moći nasmijati?
 
7. Ton
 
Dobro znaš na koji mislimo. Onaj sarkastični ton, koji vrišti "ti si užasan, a ja tako super", čak i ako zapravo govoriš o ljubavi i ostalim lijepim stvarima. A kada ga koristiš svaki dan, on može biti opasniji nego što misliš.
 
 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara