7 trikova šminkanja za savršenu maturalnu večer

7 trikova šminkanja za savršenu maturalnu večer

Foto: Harper's Bazaar

DJEVOJKE, ove stvari morate znati prije nego se odlučite šminkati za neku od najposebnijih noći u vašem životu.

Kako bismo vam pomogli da izgledate najbolje, sastavili smo koristan vodič! Bacite oko na tekst, jer u nastavku slijedi sve što trebate znati prije nego što sjednete na stolac za šminkanje. 
 
BUDITE DOBRE PREMA SVOJOJ KOŽI
 
Profesionalci savjetuju hidrataciju kože prije šminkanja. Tajna dugotrajnosi šminke leži u dobro hidratiziranome tenu i pravilno tretiranoj koži koja će spriječiti isušivanje lica. Osim toga, sugeriraju čisto lice, bez tragova šminke prije dolaska na tretman. 
 
UPOZNAJTE RAD SVOGA KOZMETIČARA 
 
Virtualna umreženost omogućila je mnogima da svoje usluge nude preko društvenih mreža. Raspitajte se o umijeću osobe kojoj u ruke prepuštate svoje lice. Pogledajte njihove radove i na koji način nanose šminku. Vjerujte umjetniku, ali mu pomozite u vizualizaciji vaših očekivanja. Donesite komadić materijala ili pak cijeli outfit kako bi im bilo lakše percipirati koji vam make up najbolje pristaje. 
 
RAZMISLITE O SEBI 
 
Koža bolje izgleda sa sjajem nego s mat završnom obradom. Mnoge djevojke žele šminku poput slavnih osoba, ali stručnjaci savjetuju umjerenost, jer prejakim konturama lica riskirate iskrivljeno predstavanje sebe. Ostanite dosljedne sebi. 
 
RAZMISLITE O VELIKOJ SLICI
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Ako pokazujete kožu, važno je povezivati lice s ostatkom tijela", napominje James Boehmer, direktor NARS Cosmetics. Ukoliko koristite tonere za naglašavanje crta lica, malo iste boje dodajte po ključnim kostima, dekolteu, a najviše na ramenima. Komunicirajte s osobom koja vas šminka, naročito ako želite prekriti ogrebotinu ili ožiljak na tijelu. 
 
LAŽNE TREPAVICE
 
Niti jedan make up danas nije potpun bez sveprisutnih lažnih trepavica. Provjerite ima li vaš kozmetičar trepavice ili ih možete donijeti sami. Još bitnije, uvjerite se da ih zna kvalitetno staviti. 
 
KOSA I MAKE UP MORAJU UPOTPUNJAVATI JEDNO DRUGO
 
Što je previše? Šminka je kao i svaki drugi modni dodatak. Ako ste u glamuroznoj i svjetlucavoj haljini, imate bogatu frizuru, nakit i šminku, mogli biste pretjerati. Pokušajte ne naglašavati sve odjednom. Vrlo je jednostavno svoj potpuni izgled zamisliti u položaju sjedenja, ali što kada plešete? Vrlo je važno da lijepo izgledate na maturalnoj večeri, ali je izuzetno bitno da se osjećate ugodno.  
 
BUDITE INSPIRIRANE
 
U potrazi za najtraženijim celebrity lookom dolazimo do Selene Gomez koja nosi status popularna, Rihanninoga stava i retro glamura Taylor Swift. Uz sve trikove slavnih koji ponekad inspiriraju profesionalci ipak imaju jedno pravilo: budite bolja verzija sebe.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara