Anina seksi kuhinja: Sjećanje na ljeto

Anina seksi kuhinja: Sjećanje na ljeto

Foto: Filip Dizdar

OVU subotu rezervirali smo za laganiju i jednostavniju hranu. Jelovnik smo osvježili morskim plodovima pa ćemo vam za predjelo predložiti gustu riblju juhu, a za glavno jelo savršenu kombinaciju lignji i tune. Za desert predlažemo kolač od Nutelle, vanilije i banane, koji je jako jednostavan za napraviti i ne traži previše vremena ni novaca. Za ovakav meni smo se odlučili kako bi odmorili tijelo od teške hrane i prisjetili se toplijih dana. Uživajte!

Gusta riblja juha


Potrebno ti je:

350 g krumpira
700 g rajčice
200 g crvenog luka
50 g riže dugog zrna
500 g škarpine
peršin
češnjak
Vegeta

Priprema:

U hladnu vodu stavi krumpir narezan na kockice, dodaj oguljene rajčice, luk, pola vezice nasjeckanog peršina, češnjak i 70 ml maslinovog ulja. Kuhaj dok krumpir ne bude gotov pa povrće premjesti u drugu posudu i usitni mikserom. U hladnu vodu stavi ribu, žlicu maslinovu ulja, Vegetu i kuhaj oko 10 min na laganoj vatri. Izvadi ribu i u vodu u kojoj se kuhala dodaj usitnjeno povrće i kuhanu rižu. Pazi da to da u loncu ostane oko pola litre vode, ako imaš višak odstrani ga kako bi juha bila što gušća.

Lignje punjene tunom

Potrebno ti je:

700 g liganja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
konzerva tune
limun
peršina
češnjak
Vegeta 

Priprema:

Ocijedi konzervu tune, dodaj joj 3 žličice limunovog soka, naribanu koricu limuna, 2-3 sitno izrezana češnja češnjaka, malo peršina, 2 žlice maslinovog ulja te nasjeckane krakove lignji. Začini Vegetom i sve dobro izmiješaj. Napuni lignje s ovom smjesom, zatvori ih čačkalicama. Peci ih na maslinovom ulju 4-5 minuta. Kad ih budeš posluživala, prelij ih mješavinom maslinovog ulja i češnjaka.

Anin kolač

Potrebno ti je:

200 g keksa po želji
1/3 margarina 
2 - 3 banane
Nutella
1 vrećica pudinga od vanilije
250 ml mlijeka
250 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Kekse usitni na najsitnije mrvice i dodaj rastopljeni margarin i 3 žlice šećera. Stavi ih u kalup i dobro utisni smjesu keksa. Ispeci u pećnici na 190 C oko 7-8 minuta. Nareži banane i pošpricaj ih s malo limunovog soka da ne potamne. Ugrij Nutellu i namaži je na podlogu od keksa te složi banane na nju. U drugoj posudi izmiksaj puding od vanilije s 250 ml mlijeka i 250 ml slatkog vrhnja i izlij na banane. Za kraj možeš dodati šlag i naribanu čokoladu. Ostavi na duže vrijeme u frižideru da keksi omekšaju i krema ohladi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara