Bivši širi laži o tebi? Evo kako reagirati na ispravan način

Bivši širi laži o tebi? Evo kako reagirati na ispravan način

Foto: Screenshot Youtube

AKO ti i on niste završili vezu na prijateljski način, velike su šanse da ćeš imati posla s nekim stupnjem neprijateljstva s njegove strane.

No, problem nastaje kada on počne prelaziti granicu te širiti neistinite priče o tebi. Što napraviti u tom slučaju?
 
1. Riješite problem u četiri oka
 
Iako vaš prekid nije bio prijateljski, još uvijek možete ispraviti neke stvari, barem toliko da vaši zajednički prijatelji ne budu prisiljeni birati strane te paziti koga će zvati na rođendane, vjenčanja i slično. A ako je on počeo ugrožavati takav razvoj događaja, nađite se te riješite svoje probleme tiho, bez uplitanja drugih ljudi. Bit će vam svima lakše.
 
2. Igraj obranu, a ne napad
 
Ako ipak iz nekog razloga ne uspijete riješiti probleme te on počne s djetinjastim uvredama na tvoj račun, vjerujemo kako ćeš osjetiti potrebu da se braniš. No, time ćeš se samo spustiti na njegovu razinu, što sigurno ne želiš. U takvim je slučajevima najbolje šutjeti, jer on govori dovoljno o sebi. No, ako počnu optužbe, poput toga da si ga varala i slično, tu se imaš svako pravo braniti, no ponovno na damski način.
 
3. Ispričaj se
 
Priznaj mu svoje pogreške tijekom veze te mu objasni kako ti je jasno, kako je za prekid potrebno dvoje te kako nipošto ne misliš da je on za sve kriv. Možda je on samo povrijeđen te želi čuti tu čarobnu riječ, kako bi se smirio. Muškarac s povrijeđenim egom može biti problem, a ovo bi ga priznanje moglo zaustaviti u daljnjim namjerama.
 
 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara