Jesi li naporna u vezi?

Foto: Guess

VOLIŠ svog dečka, to znaju već i ptice na grani, no postoji li šansa da ponekad pretjeruješ? Iako samo želiš pokazati koliko ga voliš, postoji neka granica nakon koje se mali znakovi pažnje pretvaraju u gušenje osobe s kojom smo u vezi. Ubacimo li u priču načine na koje pokušavaš promijeniti njegove navike i hobije, postoji velika šansa da te tvoj dečko ne gleda kao najbolju curu na svijetu, nego kao napornu osobu koja pokušava kontrolirati svaki aspekt svog i njegovog života.

Previše šalješ poruke

Ne postoji pravilo kod slanja poruka kada su veze u pitanju - neki parovi se vole dopisivati, neki preferiraju razgovor u živo, no jedno je sigurno: ako na svaku njegovu poruku ti pošalješ dvije, tri ili pet poruka, postoji velika mogućnost da si naporna. Ovo je pogotovo izraženo u situacijama kada je on primjerice, na poslu, a ti nisi zaposlena ili taj dan nemaš što za raditi. Pre često slanje poruka iz čiste dosade tako se može pretvoriti u mobilno zlostavljanje druge strane, a što je najgore, ti ćeš imati osjećaj da te on ne voli jer ti ne odgovara jednakim intenzitetom i entuzijazmom. Tvoj će zaposleni dečko tako postati zrtva opsesivnog SMS-anja, a ti ćeš djelovati pomalo ludo. Ne kažemo da mu tu i tamo ne smiješ poslati kratki SMS ako ti se on nije prvi javio, ali pokušaj izbjegavati situacije u kojima mu šalješ poruke Tolstojske duljine. Pokušaj kontrolirati svoju potrebu za stalnim javljanjem, pa će mu svaka tvoja poruka biti nešto čemu se veseli, umjesto da strepi od nje.

Njegov Facebook zid je postao tvoj


Facebook je odlično mjesto za pokazivanje emocija - ali tvoj dečko vjerojatno ne misli tako. Samo zato što ga kad ste zajedno zoveš razno raznim slatkim imenima, ne znači da to smiješ raditi i na Facebooku. Poruke koje završavaju riječima poput "pusica" ili "mali medvjedić te voli" možda jesu slatke u SMS varijanti, ali zamisli što će njegovi prijatelji reći kada vide tako nešto - dat ćeš im materijala za ruganje za čitavu godinu, a on to neće zamjerati njima, nego tebi. Ako mu već imaš nešto za napisati na zid, pazi da ga ne sramotiš, a ako misliš da je preškakljivo za javnost, pošalji mu u inbox.

Pričaš o braku kad god stigneš


Već ste dugo u vezi, tvoje prijateljice ne razumiju zašto se još niste vjenčali, pa si ti odlučila uzeti stvari u svoje ruke i konstantno ga podsjećati kako voliš brak? Osim što ćeš ga dovesti u neugodnu situaciju pred svima pred kojima ćeš spominjati činjenicu da čekaš da te oženi, ovo može biti sasvim kontraproduktivno. Sigurno postoji razlog zašto još nije spomenuo brak, a inzistiranjem možeš izazvati strah u njemu, pa postoji šansa da zaključi da ni ne želi brak s tobom. U svakom slučaju, umjesto da neprimjetno ubacuješ brak u svaku rečenicu, radije popričaj s njim i saznaj u kojem smjeru vaša veza ide.

Prijatelji su na drugom mjestu


Mnogim se parovima događa da u vezi zaborave na svoje prijatelje, što je možda normalno na početku veze, ali kada se lagano uhodate, ne smijete prestati imati socijalni život. Ako očekuješ od svog dečka da svaku subotu navečer provede s tobom na kauču, uništavaš i svoje i njegovo slobodno vrijeme. Dok on sjedi na pivi sa svojim frendovima, ti možeš uživati sa svojim prijateljicama, ili uzeti vrijeme za sebe. Ograničite li se samo jedno na drugo, postat ćete jedan od onih, namrgođenih parova koji se ne podnose. Umjesto da se ljutiš na njega što želi ići van umjesto da gleda s tobom neku romantičnu komediju, pozovi svoje prijateljice i gledaj ju s njima, a on neka uživa u svojoj zabavi. On će ti biti zahvalan, a i ti ćeš se bolje osjećati.

Pretvaraš se da si nešto što nisi


Mnoge će djevojke pokušavati biti nešto što nisu kako bi udovoljile svom dečku. To može biti pretvaranje da si drugačija djevojka, ili još gore, pretvaranje da dijeliš apsolutno svaki njegov interes. Naravno da će njemu odgovarati ako volite iste stvari, ali s vremenom to može imati suprotan učinak, jer nitko ne želi biti u vezi sa samim sobom. Umjesto da sakrivaš svoje osobine i stvari koje voliš, istakni ih, a on će uživati u činjenici da ima djevojku koju zanimaju i druge stvari osim njega samog. Ne govorimo da moraš inzistirati na nečemu što njemu smeta, ali ako izgubiš sebe u vezi, velike su šanse da ćeš s vremenom izgubiti i njega.

Pokušavaš ga promijeniti

Na početku ti je bio super baš onakav kakav jest, ali sada, kada ste dugo zajedno, misliš da možeš mijenjati način na koji priča, način na koji se ponaša i razmišlja? Razmisli opet. Jednako kako ti ne bi htjela da on tebe mijenja, ni on ne želi da ga ti mijenjaš. Naravno da smiješ prigovoriti ako te nešto jako smeta, ali nikada ne smiješ dečka tretirati kao plastelin koji možeš oblikovati po svojoj želji. On tebe voli takvu kakva jesi, pa nije fer da mijenjaš ono što on jest - nisi li ga i zavoljela upravo takvog?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara